Štek znanja


Štek znanja je skup internet sajtova, YouTube kanala, podkastova i brojnih drugih sadržaja koji će proširiti i promeni tvoj pogled na svet. Neke od ovih sajtova si verovatno čuo, posetio ili ih posećuješ, dok za neke od njih možda nisi čuo jer su sakriveni u nekom kutku interneta i čekaju da ih otkriješ. Zato ćemo, nadam se, zajedno raditi na otkrivanju takvih sajtova i podeliti ih sa ostalima. Jer - znanje mora biti besplatno i dostupno svima!

Ako bilo koji od ovih sajtova budeš posećivao/la redovno, svakog dana/nedelje moći ćeš da naučiš nešto novo. Drugačije. Time proširuješ sebe, svoje znanje, duh, sposobnosti ali radiš i na svojim talentima. Ko zna gde će te to odvesti... Možda negde, na tom putu, upoznaš i nove ljude.

Budeš li posećivao/la neke od ovih sajtova - svakodnevno ćeš učiti neke nove stvari a time i proširiti svoju svest, znanje i sposobnosti. Zato - izaberi temu koja te interesuje.

Kratko pojašnjenje
Sajtovi koje lično pratim (npr. putem RSS-a ili newslettera) i posećujem relativno često imaju oznaku "Lična preporuka". Opisi ovih sajtova su najčešće lični utisci i razmišljanja.

P.S. Spisak sajtova ću redovno ažurirati zbog čega bih ti predložio da se, s vremena na vreme, vratiš na ovu stranicu i proveriš šta propuštaš.

P.P.S. Internet je veliki. Svakog dana nastaju na hiljade novih i zanimljivih sajtova širom interneta. Zato verujem da propuštam neke od odličnih sadržaja širom interneta. Ukoliko želiš da sa mnom i posetiocima mog bloga podeliš te sajtove, budi slobodan/na i javi mi se.

U čemu želiš da se izgubiš?

 1. Opšte i raznovrsne teme
 2. Obrazovanje
 3. Preduzetništvo i start-up
 4. Ekonomija, finansije, marketing i odnosi sa javnošću
 5. Uspeh, motivacija i razvoj liderskih sposobnosti
 6. Kultura i umetnost
 7. Kreativnost i inovativnost
 8. Učenje stranih jezika
 9. Informacione tehnologije i programiranje
 10. Psihologija, samorazvoj
 11. Lifehack