Ideje koje podržavam

Postoji puno ideja koje podržavam. Toliko da se ne mogu baš svih njih setiti. Zato spisak počinjemo ovim idejama. Krenimo redom:

ELSA - The European Law Student`s Association

Zašto: Član niškog ogranka ove organizacije postao samo zbog njene vizije: „Pravedan svet u kome se poštuje ljudsko dostojanstvo i kulturna različitost“. Cilj ELSA-e je doprinos razvoju pravničkog obrazovanja, jačanje međusobnog razumevanja i promocija socijalne odgovornosti studenata prava i mladih pravnika. Zbog svega ovoga, svim studentima prava toplo preporučujem ovu organizaciju.
Link do sajta: http://www.elsa.org/

Coursera.com

Zašto: Ovaj sajt omogućava korisnicima interneta širom sveta da pohađaju kurseve najprestižnijih koledža na svetu. Kursevi se odnose na različite teme (ekonomija, finansije, psihologija, pravo itd.) i to na različitim jezicima (engleski, francuski, španski, italijanski, portugalski). I sve to - besplatno! Sajt omogućava da se, nakon što napravite nalog, odlučite za jedan ili više kurseva koje možete pratiti u periodu od nekoliko nedelja. Časovi u okviru kursa se unapred snime a potom objave na sajtu. Međutim, ovo nisu klasični časovi u smislu da se snimaju u prostorijama fakulteta pred masom studenata. Ne! Gledanjem kipova, vi praktično stičete utisak kao da profesor gleda u samog polaznika kursa (dobro, gleda u kameru, ali razumete moju poentu). Ovime se stvara jedna super atmosfera između predavača i polaznika kursa (tj. vas).

Ukoliko redovno pohađate časove, ispunjavate predispitne obaveze poput rešavanja testova, pisanja eseja, diskutovanja itd., možete dobiti potvrdu da ste uspešno savladali taj kurs koja vam može pomoći pri zapošljavanju.

Pored snimaka, negde ćete moći da skinete PPT prezentaciju koja je korišćena u toku snimanja ili beleške. A ako ništa drugo, sve te snimke možete lepo snimiti u svoj računar a onda ih sve narezati na DVD.
Link do sajta: http://www.coursera.com/

TED: Ideas worth spreading

Zašto: Zamislite da imate neku revolucionarnu ideju. I da imate priliku da je prezentujete u nekih 20-ak minuta stotinama posetilaca jednog događaja. Možete biti najpametniji čovek na svetu ali ako u kratkom roku ne znate kako svoje znanje da podelite sa drugima i da ih nečemu naučite - možete svoje znanje baciti u vodu. U isto vreme, prezentacija mora da bude inovativna i kreativna. Upravo takva su predavanja na ovom sajtu - "bacaju" udicu i teraju gledaoca da se malo bolje upozna sa nekom idejom/temom. Ovaj sajt je još jedan dokaz da, u današnje vreme, znanje nema granice. Ako želite, pogledajte stranicu Wikipedije o ovom sajtu.
Link do sajtahttp://www.ted.com

Crash Course

Zašto: Ako volite svetsku istoriju, hemiju, biologiju, književnost i ekologiju, ovaj kanal je za vas. John Green, jedan od začetnika vlogging-a (video blogging-a), zajedno sa još nekoliko ljudi producira fenomenalne obično 15-ak minuta kratke video-klipove u kojima na zanimljiv način priča interesantne priče iz ovih oblasti. Jedina mana je u tome što John govori dosta brzo pa će oni koji slabije poznaju engleski imati malo problema da ga razumeju. Ipak - ne odustajte jer tu su titlovi. Uživajte! :)
Link do sajtahttp://www.youtube.com/user/crashcourse/videos

HellyCherry

Zašto: HC je jedan od prvih elektronskih web fanzina posvećen alternativnoj i andergraund kulturi. Ove godine je napunio deset godina. U tom periodu, zahvaljujući sada već afirmisanim novinarima, sebe je izgradio u respektabilan sajt koji mesečno ima preko desetine hiljada čitalaca. I dok je moj stariji brat Nenad zadužen za sadržaj, ja sam bio zadužen za tehničku podršku. HC nije samo sajt već i dokaz bratske ljubavi i saradnje. Zato mi je drago što sam deo HC-a.
Link do sajtahttp://www.hellycherry.com

Naravno, ovo nije konačan spisak. Ljudska mudrost i pamet ne poznaje granice tako da čim pronađem nešto korisno - dodaću to na spisak. Zato uskoro posetite ovu stranicu. A ako imate neki koristan predlog, zapišite ga u komentarima. :)

0 komentar(a):

Post a Comment