Štek znanja // Ekonomija, finansije, marketing, odnosi sa javnošću

Štek znanja: Ekonomija, finansije, marketing, odnosi sa javnošću

Blogos na ovu temu

Do sada sam u više navrata pisao o ovoj temi. Prelistaj neke od tih tekstova: ekonomija, finansije, marketing i PR - možda pronađeš nešto zanimljivo.

Kratko pojašnjenje
Sajtovi koje lično pratim ili sam u nekom trenutku pratio (npr. putem RSS-a ili newslettera) i posećujem ili sam posećivao relativno često imaju oznaku "Lična preporuka". Opisi ovih sajtova su najčešće lični utisci i razmišljanja.

Trenutni spisak tvojih odredišta je ovakav...

Međunarodni izvori

  • World Economic Forum: Ova švajcarska neprofitna organizacija postala je poznata po Svetskom ekonomskom forumu koji se januara svake godine organizuje u Davosu. Lična preporuka.
  • Econtalks: Podcast o svakodnevnoj ekonomiji uz intervjue na nedeljnom nivou sa gostima od vlasnika malih preduzeća do dobitnika Nobelove nagrade. Uređuje i vodi Russ Roberts, ekonomista liberalnog opredeljenja. Lična preporuka.

Domaći izvori

  • Nova ekonomija: Vesti iz oblasti ekonomije i finansija.
  • BizLife: Vesti iz oblasti ekonomije i poslovanja. Vesti možeš pratiti i pomoću svakodnevnog newsletter-a.
  • Tržišno rešenje: Blog Tržišno rešenje postoji od juna 2006. godine i predstavlja mesto na kojem na našem govornom području možete čitati analize i komentare najšireg spektra pitanja, od poreza i regulacije, preko obrazovanja, monetarne politike, filozofije i teorije liberalizma, do ekologije i globalnog zagrevanja - iz perspektive klasičnog liberalizma. Autori su uglavnom ekonomisti, pa samim tim ekonomske analize zauzimaju najviše prostora, ali ima i teorije, politike, čak i književne, rok i filmske kritike u liberalnom ključu. Lična preporuka.
  • Srpski ekonomski forum: Srpski Ekonomski Forum je organizacija mladih ljudi čiji je cilj razvoj i promovisanje ideja koje doprinose rastu i napretku. Bez ideološke i političke opredeljenosti, jedan od osnovnih zadataka SEF-a je uspostavljanje stručnog dijaloga između svih zainteresovanih strana, a naročito mladih ljudi.
  • Blog Nebojše Katića: Nebojša Katić je magistrirao ekonomiju (onda kada je to imalo neki značaj i težinu) a praktična znanja i veštine sticao radeći u jednom od naših najvećih privrednih društava - Energoholdingu. Svoje tekstove i analize objavljivao je u novinama kao što su Politika i Le Monde Diplomatique. Lična preporuka.
  • Finansijski snowboard: Odličan blog o ekonomiji, finansijama i poslovanju preduzeća. Sajt možeš pratiti putem e-maila, poput mene. Lična preporuka.
  • Blog Pavla Bašića: Autor je ekonomista i specijalista u oblasti finansija, hartija od vrednosti. Ono što njegov blog izdvaja od drugih je opredeljenost autora da svojim čitaocima detaljno razjasni, demistifikuje i prikaže suštinu određenog problema. Vrlo pedantno, detaljno, sadržajno i pogađa u suštinu. Uz to, autor objavi nekoliko tekstova nedeljno, što nije slučaj sa većinom sličnih sajtova. Blog pratim putem newslettera. Lična preporuka.


Ovaj spisak je poslednji put ažuriran 29.03.2018. godine.

Pomozi mi da ovaj spisak bude još bolji!

Sviđa ti se ideja i znaš dobro mesto za slične sadržaje? Podeli ih sa mnom i pomozi mi da ovaj spisak bude još bolji.

Sviđa ti se tekst? Podeli ga sa onima koje voliš!

Ko je Predrag Popović?

Moderni don Kihot. Zalaže se da pamet, sposobnost, kreativnost i društveni aktivizam budu mainstream. Bloguje o ovim temama.
Optimista.
Piše. Stvara. U stvari, izmišlja. Priče, uglavnom, u kojima misli, snove i ideje pretvara u reči.

0 komentar(a):

Post a Comment