Priča: Belina


U prethodnih godinu i više dana, imali ste prilike da na mom blogu pročitate tekstove u kojima sam iznosio zapažanja, stavove i poglede na svet. Ovog puta, vam predstavljam priču koju sam napisao pre nekoliko sedmica. Pisanje priča je, baš kao i ovaj blog, jedno od hobija ali se nisam previše trudio da te priče predstavim široj javnosti.

Ovo nije moj prvi javni nastup u ulozi mladog autora priča, ali jeste prvi značajniji jer je ovoga puta jedna od mojih priča dostupna široj javnosti putem interneta.

Ovom prilikom bih se zahvalio ekipi koja stoji iza sajta BlackSheep na super saradnji i prilici da se predstavim na jedan drugačiji način.

U nastavku pročitajte odlomak iz priče "Belina" i javite utiske! :)

Belina...
Iz nje, lagano izranja jedna linija. Neravna; na sredini blago iskrivljena nagore.
Ispod nje, na belini se usporeno iscrtava linija istog oblika. A iz nje, postepeno izranjaju na desetine predivno oblikovanih uspravno postavljenih linija. Razdvojene tankom belinom, bile su nežne poput tek izrasle prolećne trave intezivnih boja. Sa levog kraja linije iz koje su polazile ponosito postavljene i nežno oblikovane uspravne linije, počinje da se iscrtava nova linija. Samo, ona je bila drugačija. Šireći se udesno, linija je na sredini bila naglašeno nadole izvijena. Linija završi svoje kretanje onog trenutka kada se stopila sa drugim krajem prethodno pomenute linije. Svojim izgledom, činilo se kao da nosi neki preteški teret koji će pod pritiskom pući.
Potpuno nenadno, ni iz čega na belinu omeđanu pomenutim linijama kapnu crnilo. I još jedna kap... Iznenada, kapi kreću jedna ka drugoj, mešaju se i sjedinjuju; crnilo poprima obličje velikog kruga okrnjenog ovim linijama.
Tren kasnije, crnilo počinje da se prikuplja sa leve i desne strane ostavljajući za sobom belinu koju je privremeno isprljalo. Belina postaje očigledna. Crnilo je nastavljalo da se smanjuje; sada je upola manje. Obod ovog kruga postaje, iz nekog razloga, svetliji i dobija boju najslađe i najukusnije čokolade – one koja bogatstvom svog ukusa i mirisa ispunjava sva čula. U samom središtu kruga, crnilo se u potpunosti prikupilo
i dobija oblik brdašceta koje, kao da je bilo izdubljno manjim kružićem iz koga nesta crnilo a pojavi se belilo.
Iz dosadne, bezlične i ustajale beline lagano ali sigurno linije dobile su smisao...

Ako vam se početak priče dopao, ostatak možete pročitati na sajtu BlackSheep.rs.

Sviđa ti se tekst? Podeli ga sa onima koje voliš!

Ko je Predrag Popović?

Moderni don Kihot. Zalaže se da pamet, sposobnost, kreativnost i društveni aktivizam budu mainstream. Bloguje o ovim temama.
Optimista.
Piše. Stvara. U stvari, izmišlja. Priče, uglavnom, u kojima misli, snove i ideje pretvara u reči.

0 komentar(a):

Post a Comment